Меркел: Европа ще бъде истински обединена само с държавите от Западните Балкани

Меркел: Европа ще бъде истински обединена само с държавите от Западните Балкани
A A+ A++ A
Канцлерът на Германия участва в церемония по отбелязването на 30 години от падането на Желязната завеса. Европа ще бъде истински обединена само когато страните от Западните Балкани станат част от Европейския съюз /ЕС/. Това каза германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от БГНЕС.
 
Според изданието това е поредното потвърждение на властите в Берлин за тяхното желание и стремеж за разширяването на ЕС, което е непопулярна идея сред някои страни членки на съюза и много избиратели. В унгарския град Шопрон Меркел участва в церемонията по отбелязването на 30-ата годишнина от падането на Желязната завеса през 1989 година– ключов момент в обединението на Стария континент. Меркел заяви, че "Паневропейския пикник", състоял се на австро-унгарската граница през 1989 година отразява ценностите на "солидарността, свободата и хуманността на Европа".
  
"Ако погледнете на нещата от геостратегическата им страна или просто погледнете картата вие ще разберете, че Европа ще бъде истински обединена сама с държавите от Западните Балкани", подчерта Ангела Меркел.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »