РЕШЕНО: Габрово ще има нова болница

РЕШЕНО: Габрово ще има нова болница
A A+ A++ A

В Габрово ще заработи първата болница, създадена с решение на Министерския съвет.

Тригодишният бизнес план за развитие на "МБАЛ Свети Иван Рилски Габрово" ЕООД предвижда лечебно заведение да разполага със 107 легла.

То ще изпълнява медицински дейности по вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия, кардиология, гастроентерология, нефрология, ендокринология и болести на обмяната, нервни болести, физикална и рехабилитационна медицина и образна диагностика.

В мотивите е посочено, че в областта са напълно изчерпани възможностите за разкриване на нови легла по специалностите гастроентерология, ендокринология и болести на обмяната, нервни болести, а за нови легла по специалностите кардиология, нефрология, пневмология и др. са ограничени.

Според НЗОК пък било нецелесъобразно увеличаване на финансирането на лечебните заведения за болнична помощ в област Габрово за заплащане на дейности, които се изпълняват от тях.

В срок от три месеца управителят на дружеството трябва да подаде заявление до министъра на здравеопазването за издаване на разрешение по Закона за лечебните заведения.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »