Мартин от с. Сотиря в болница още седмица под засилена охрана

Мартин от с. Сотиря в болница още седмица под засилена охрана
A A+ A++ A

21-годишният Мартин Трифонов от с. Сотиря, който е обвинен за убийството на 7-годишната Кристин, продължава да се лекува в областната болница на Сливен. Той бе заловен след преследване, при което бе ранен на две места в единия крак и бе получил фрактура на другия.

Престоят му ще бъде удължен още седмица, след като бе опериран.

"В добро състояние е", каза зам.-директорът на лечебното заведение д-р Хрисант Хрисантов, цитиран от "Труд". На изнесено съдебно заседание в болницата съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Трифонов се сдоби с три обвинения - за убийство на малолетно дете, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, за изнасилване и за блудство.
Засега подробности за съдебно-медицинската, както и за другите назначени експертизи по случая, не се огласяват. От обвинението още преди дни подчертаха, че няма данни обвиняемият Трифонов да е психично болен и да не може да носи наказателна отговорност.

Служебният му адвокат заяви, че Мартин Трифонов е признал за убийството пред него, но не иска да се впуска в подробности. Стана ясно, че е извършил деянието след употреба на алкохол.

Наложеният му постоянен арест няма да бъде обжалван пред Бургаския апелативен съд. До края на престоя му в болницата Трифонов ще е под засилена полицейска охрана.

Междувременно стана ясно, че директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен подготвя становище за действията на екипа, изпратен след получения сигнал на тел. 112 за намереното тежко пострадало дете в село Сотиря.

"Становището ще бъде предоставено на Регионалната здравна инспекция. Предстои проверка от Изпълнителна агенция "Медицински одит", след което ще бъде изготвено официално заключение", уточни д-р Мариета Божидарова, завеждаща Филиала за спешна медицинска помощ в Сливен. Уточнени са всички факти и обстоятелства, дадени са писмени обяснения от реанимационния екип, реагирал на спешното повикване.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"