Няма акостирал круизен кораб по големите ни пристанища от 5 години

Няма акостирал круизен кораб по големите ни пристанища от 5 години
Булфото
A A+ A++ A

През последните 5 години у нас не е реализиран нито един морски круиз от пристанищата Варна и Бургас. Това показват данните на Евростат за морския туризъм в страните на ЕС през миналата година, съобщава БНР

Въпреки че през последните години страната ни няма морски круизи, много наши туристически компании предлагат круизи, които не тръгват от български пристанища. Те са с най-известните компании в бранша – с организиран транспорт и с включени самолетни билети.

По данни на Евростат, през миналата година броят на пътниците, които са пътували с морски круиз от страна на ЕС до различни дестинации, достигна седем милиона души, което надминава рекорда от 2012 година. Най-много пътници са започнали своя круиз от Италия, показват данните от европейската статистика. Сред петте страни на ЕС, най-често избирани за начална точка на пътуването са Испания, Германия, Великобритания и Белгия. 

При съседите ни безспорен лидер в круизникте пътувания е Гърция. Освен България, и северната ни съседка Румъния няма реализиран нито един круиз от свое пристанище през миналата година.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"