Успешно преминава плановият годишен ремонт на Първи блок на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“

Успешно преминава плановият годишен ремонт на Първи блок на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“
A A+ A++ A

В Първи блок на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ успешно преминава плановият годишен ремонт. Ремонтните работи в най-модерната въглищна централа в България започнаха на 11 август 2019 г.

Дейностите се извършват в срок. В рамките на ремонтната кампания се извършва профилактика на оборудването и системите на Първи блок за осигуряване на надеждната и безаварийна експлоатация през предстоящия есенно-зимен сезон. Очаква се ремонтът да приключи на 30 август 2019 г. От 1 септември ремонтната кампания на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ ще продължи с Втори блок.

Мощността ще бъде изведена от експлоатация за периода до 28 септември 2019 г. Ремонтните дейности и на двата енергоблока са част от подготовката на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ за зимния сезон. ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е най-новата въглищна централа в България и осигурява около 10% от електричеството в страната. Централата е в пълно съответствие с екологичните норми и условията на комплексното разрешително. Благодарение на технологичната си гъвкавост през миналата година централата е използвана 8200 часа в режим за първично регулиране, а средногодишната продължителност на работа във вторично регулиране е 13 700 часа. Това за пореден път показва ключовото значение, което ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово” има за енергийната система на страната.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »