Кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София ще бъде идигната в сряда

Кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София ще бъде идигната в сряда
Омбудсман на РБ
A A+ A++ A

Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за София. Омбудсманът ще обяви кандидатурата си за кмет на 4 септември, съобщава „Дарик“, позовавайки се на свои източници. 

Тя ще бъде издигната не от БСП, а от Инициативен комитет. Софийската организация на соцпартията е в  готовност да подкрепи Манoлова и да го обяви официално на своята конференция след това.  

Според източници от "Позитано 20" разговорите с омбудсмана са водени от председателя на БСП-София Калоян Паргов, а Корнелия Нинова нямала никакво отношение към процедурата.

Нинова обаче нямала нищо против БСП да подкрепи Мая Манолова и отсега е изразила готовност при евентуална победа социалистите да работят с нея. Самата Манолова все още мълчи за окончателното си решение, но вече публикува отчет за дейността си като омбудсман за изминалите 4 години.

Очаква се омбудсманът да излезе в неплатен отпуск за кампанията. По закон Манолова не е длъжна да напусне поста на обществен защитник, докато не бъде избрана на новата длъжност. Изключена е и опцията самата Манолова да реши да подаде оставка по собствено желание.

Кандидатурата на омбудсмана няма да бъде утвърдена на предстоящия пленум на БСП във вторник, когато ще се гласуват първите стотина номинации на червените. Манолова ще бъде одобрена на следващото заседание на Националния съвет на партията около средата на септември.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"