100 млн. долара за възстановяването на Амазония вадят Бразилия и САЩ

100 млн. долара за възстановяването на Амазония вадят Бразилия и САЩ
Pixabay
A A+ A++ A

САЩ и Бразилия ще вложат $100 милиона за запазването на амазонските гори, основните средства ще дойдат от частни капитали, съобщи говорителят на Държавния департамент Морган Ортагус, предаде БГНЕС.

Държавният секретар Майк Помпео се срещна във Вашингтон с бразилския министър на външните работи Ернесто Араужо, за да стартира диалогът за стратегическо партньорство САЩ-Бразилия. Държавният секретар Помпео и министър Араужо потвърдиха създаването на инвестиционен фонд под ръководството на частния сектор в размер на 100 милиона долара за срок от 11 години. Целта на фонда ще бъде съхранението на биологическото разнообразие в Амазония”, казва се в съобщението.

Силните пожари в горите на Амазония продължават вече повече от месец и предизвикаха силна реакция на международната общност. Миналата седмица ръководителите на Колумбия, Перу, Еквадор, Бразилия, Боливия и Суринам проведоха среща на върха за съдбата на региона и подписаха т.нар. “Летисийски пакт”. В него се определя взаимодействието на държавите за защита на амазонските гори. 



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"