Дейвид Камерън: Великобритания е в безизходица, може да има нов референдум за Брекзит

Дейвид Камерън: Великобритания е в безизходица, може да има нов референдум за Брекзит
БГНЕС
A A+ A++ A

На фона на планирания по-късно днес проевропейски протест в Лондон бившият премиер на Великобритания Дейвид Камерън обвини сегашния премиер Борис Джонсън и отговарящия за подготовката за Брекзит без сделка министър Майкъл Гоув в „ужасно поведение“ по време на референдума през 2016 година, предаде БНР.

Точно преди излизането на мероарите на Дейвид Камерън в статия в „Таймс“ бившият премиер отправя нападки към свои бивши колеги, подкрепили кампанията за излизане от ЕС, че са „навредили сериозно на неговото правителство“. Камерън се оплаква, че  „резултатът от референдума го е депресирал сериозно и знае, че някои хора никога няма да му простят“. Той допълва, че втори референдум не е изключен, защото страната е в безизходица.

Камерън критикува стратегията на Джонсън за Брекзит, включително решението за разпускане на парламента и отлъчването на 21 депутати от Консервативната партия.

Борис Джонсън се стяга в понеденлик за среща с главния европейски преговарящ Мишел Брание и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Люксембург. Говори се, че има надежди за постигане на компромис за „предпазния механизъм“ за ирландската граница и в резултат на това евентуално постигане на сделка.

От "Даунинг стрийт" обаче отказват да публикуват каквито и да е документи, свързани с преговорите, с аргумента, че опитът от времето Тереза Мей показва, че това може да бъде контрапродуктивно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »