ВИДЕО от нощта на убийството на Андрей Монов от Полфрийман набира популярност

Правосъдие | 2 октомври 2019, сряда / 15:16| Показвания:

В навечерието на разглеждането на казуса с условното предсрочно освобождаване на осъдения за убийство у нас австралиец Джок Полфрийман, в платформата за видеосподеляне YouTube се появи видео от нощта на деянието - 28 декември 2007 г.

Засега не е известно кой е качил въпросния запис, направен от охранителните камери в района на площад "Света Неделя", но авторите му дават уклон на защитната теза на Полфрийман. То е озаглавено "Истината!", а заради лошото качество на места е обозначено с надписи какво се случва.

Има и пояснителни бележки, сред тях и въпроси като защо кадрите от камерите на Министерство на здравеопазването към момента се водят изчезнали и не са приложени към делото и защо записите от камерите към намиращата се също в близост банка не са били изискани и др.

За касационното дело ВКС бе сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд постанови условно предсрочно освобождаване на австралиеца, който от 2007 г.  е в затвора с 20-годишна присъда да убийството на студента Андрей Монов. Самият Джок Полфрийман бе освободен от затвора в изпъленние на съдебното разпореждане, получи пасавана си от Австралия, но е е лишен от право на свободно придвижване във връзка с предстоящото произнасяне на ВКС.

През юли 2011 г. Върховният касационен съд окончателно осъди Полфрийман на 20 години затвор, но той практически е в ареста от края на 2007 г.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО ТУК


Обратно  

Търсене

Търси