Ананиев за медицинските сестри: Не сме лъгали никого

Политика | 4 октомври 2019, петък / 13:22| Показвания:

„86 млн. лв. бяха осигурени за системата, като преобладаващата част от тях отидоха за заплати. С отчета за месец септември, ние ще видим реалните цифри”. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев пред депутатите, предаде БГНЕС. Той поясни, че според счетоводната практика отчети се дават на тримесечие.

Преди това лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна изчете декларация, в която попита защо премиерът Борисов е излъгал медицинските сестри.

„Министър-председателят Бойко Борисов не е излъгал никого, нито аз”, отговори Ананиев. „Това, че НЗОК е осигурила 50 млн. лв. е факт, защото има решение на Надзорния съвет и има анекс към рамковия договор", каза здравният министър. 

„Тъй като правителството иска да помогне, иска да реши този проблем, незабавно взе второ решение, в което беше записано, че се предоставят допълнително в бюджета на Министерството на здравеопазването до 50 милиона лева. Максималната стойност, с която можем да финансираме здравните заведения е 36 милиона лева. И понеже 30 милиона бяхме предоставили вече, допълнителното, което можехме да предоставим, бяха 6 милиона лева. Затова стана корекцията в постановлението”, поясни Кирил Ананиев пред журналисти в кулоарите на парламента.


Обратно  

Търсене

Търси