Телата на 40 сирийци с куршуми в главите бяха открити в джамия край Дамаск

Телата на 40 сирийци с куршуми в главите бяха открити в джамия край Дамаск
Опозицията е завзела два ключови обекта - сградата на военновъздушното разузнаване и на политическата полиция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Телата на 40 сирийци са били открити в джамията Омар в предградие на столицата Дамаск.

Според представители на опозиционните комитети, всички били с огнестрелни рани в главата, което говорело за разстрел, предаде БНР.

Военните са атакували предградието с бронирана техника, подпалили са магазини и жилищни сгради. Обезпокоен за развитието на обстановката в Сирия и района, Американският държавен департамент преоцени възможността за военна намеса.

Италианското електронно издание на „Кориере дела сера" съобщава за 110 убити във вторник, 70 от тях в Дамаск.

Говорителката на Държавния департамент Виктория Нюланд изказва скептицизъм за готовността на Дамаск да обсъжда оставката на президента Башар Асад в рамките на преговори с опозицията.

В понеделник президентът Барак Обама предупреди сирийския режим, че ако използва или премести химическите си оръжия, ще прекрачи граница, което може да проправи пътя за военни действия.

Тази нощ се появиха съобщения за успех на сирийската опозиция. Според тях силите на Башар Асад са се оттеглили в град Албу Камал по границата с Ирак.

Опозицията е завзела два ключови обекта - сградата на военновъздушното разузнаване и на политическата полиция. Въпрос на часове е да бъде превзета и сградата на военното разузнаване.

За последните 24 часа от Сирия в Турция са преминали 2500 бежанци. Потокът от бежанци се увеличава всеки ден, но помощта за тях от страните в района също нараства.

#Сирия #Дамаск #джамия #разстрел #Башар Асад #бунтовници #бежанци #Турция #разузнаване #САЩ #Барак Обама #Държавен департамент #химическо оръжие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници