От чешмите в Мездра потече синя вода

Общество | 8 октомври 2019, вторник / 16:56| Показвания:„ВиК“-Враца извърши проверка по подаден сигнал, постъпил в РИОСВ – Враца и публикуван материал в медийното пространство за изтичане на синя вода с пяна в апартамент в Мездра на ул. Александър Стамболийски № 116,вх.Б. За подадения сигнал е уведомена и РЗИ – Враца. 
Установено е, че доставяната питейна вода отговаря на изискванията за качество и не съдържа никакви вредни примеси. Оцветяването на водата в синьо вероятно е причинено от неправилно извършени ремонтни дейности на вътрешната водопроводна мрежа. Получени са данни, че отоплителната инсталация на посочения апартамент е напълнена с антифриз. Ненадежден елемент /възвратна клапа или кран/ във вътрешната инсталация е възможната причина, която е позволила връщане на синя течност във водопроводния щранг при спиране на водата в зоната при аварии. Оцветена вода е изтичала само от апартамента на сигналоподателката и два съседни от цялата сграда в режим на етажна собственост.
За случая, ВиК Враца ще информира Районна прокуратура – Мездра за предприемане на необходимите действия.
Използваме случая да се обърнем към всички потребители, при изграждане на вътрешни ВиК инсталации да не допускат нарушения на технологичните правила и да не се смесва питейната вода с други вещества.


Обратно  

Търсене

Търси