Джамбазки: Незаконните ромски постройки ще бъдат премахнати

Джамбазки: Незаконните ромски постройки ще бъдат премахнати
A A+ A++ A

Винаги съм бил убеден български родолюбец, патриот и националист. Кандидатирайки се за кмет на София не предавам избирателите си. Това каза кандидатът за кметския пост в столицата от ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Tой се ангажира постоянно в автобусите да има контрольори, за да не може някои хора да си купуват билети, а други не, визирайки ромите.

"Причината да се кандидатирам за кмет е да реша именно този проблем. Зад гърба на контрольора трябва да има общинска полиция и когато недобросъвестен гражданин реши да не си плати билет, на следващата спирка да бъде свален, да го закарат в поделението на МВР в Кубратово да плеви градинката", заяви Джамбазки.

За да се случи това обаче е необходимо общинските полицаи да станат поне 200, тъй като в момента те са около 100 души. „Те могат да бъдат привлечени, например, с общински жилища, социални придобивки и други”, допълни Ангел Джамбазки.

"Незаконните ромски постройки ще бъдат премахнати, ако ще да ги е построил хан Аспарух", заяви Джамбазки. "Тези в „Баталова воденица”, Виетнамски общежития и „Захарна фабрика” създават огромен проблем на хората, които живеят до тях. Те са развъдник на болести, криминални дейности, проституция и просия", допълни той.

"Два са основните замърсители в столицата. Единият - именно тези махали, които ще бъдат премахнати. Другият – неизправните автомобили. Контролът върху пунктовете за проверка трябва да се затегне”, на мнение е Ангел Джамбазки.

Според него трябва да се продължи и газификацията на града, както и да не се допуска фалитът на „Топлофикация”. За да не фалира дружеството, то трябва да бъде преструктурирано, на мнение е кандидатът за кмет на София. "Трябва да се раздели на производство на енергията и на разпространението ѝ. Да се въведат вертикалните щрангове и индивидуалните уреди, за да се върне доверието в „Топлофикация”, както и да се премахне такса „Сградна инсталация”, обясни още Джамбазки. "Категорично против сме приватизацията на „Топлофикация” в този момент, защото подозирам сенчести интереси на човек, който иска да я купи, за да я ликвидира. Това не трябва да се допуска”, заяви Джамбазки.

Като друг голям замърсител той посочи пернишкият ТЕЦ, където „се горят всякакви боклуци”.

„Против съм да се спират проекти по политически причини, след като вече е започнало строителството”, заяви Ангел Джамбазки. Той даде пример със спрян строеж на висока сграда в София, който стана скандален в обществото. В същото време обаче продължава да се строи висока сграда в идеалния център на столицата – на площад „Македония”. „Тя ще засенчи всички околни сгради и ще хвърли сянка върху една от най-красивите сгради в София – Министерството на земеделието. Каква е разликата между двете и защо едната сграда продължава да се строи, а другата не. Какъв е този лобизъм на парче?”, попита Джамбазки.

„Нужни са повече камери, тъй като в момента те са недостатъчни. Друг проблем е и че глобите не се събират”, коментира той. По думите му са нужни солени глоби, когато автомобилите навлизат в пътя на автобусите и трамваите. „Задачата на всеки следващ кмет е градският транспорт да стига първи до светофара и да ги сменят сами. Това не е откритие и се случва в западните градове”, поясни Джамбазки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »