Пияният без книжка, който уби двама в Пловдив: Извинявам се, утрепах ги

Пияният без книжка, който уби двама в Пловдив: Извинявам се, утрепах ги
A A+ A++ A

Апелативен съд Пловдив потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо 19-годишния Огнян Дебелаков, който в края на миналия месец се качи пиян и без книжка в кола, заби се със 150 км/ч в стълб и уби двама души. Магистратите прецениха, че той е твърде опасен, тъй като да седнеш почерпен зад волана и да го направиш, без да имаш свидетелство за управление си е камикадзе изпълнение.

Младежът от ромски произход помоли за домашен арест, но искането му не бе уважено. Думите му бяха: "Утрепах двама и се извинявам".

Спрямо Дебелаков е повдигнато обвинение в това, че на 29 септември в Пловдив, при управление на лек автомобил "Опел Корса“ е нарушил правилата за движение, и като неправоспособен водач, по непредпазливост, е причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на едно лице, като деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 1,55 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343 ал.4 във вр. ал. 3 пр. 1 пр. 4 и пр. 5 б. А пр. 2 и б. Б вр. ал. 1 б. Б пр. 2 и б. В във вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"