Премиерът посъветва Заев да не подава оставка (ВИДЕО)

Премиерът посъветва Заев да не подава оставка (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Българският премиер Бойко Борисов е посъветвал македонския си колега Зоран Заев да не подава оставка след обрата по въпроса за началото на преговорите за членство в Европейския съюз. "Нищо не е приключило. Отчетена беше огромната работа с тях - Договора за добросъседство, усилията за вътрешни реформи, смяната на името". Това заяви министър-председателят пред журналисти в Брюксел.


Основен противник идеята за присъединяване на съседката ни в ЕС е френският президент Еманюел Макрон. Той настоява Общността да реформира правилата за членство преди присъединяването на нови страни членки.

Няколко дни преди Северна Македония да получи този отказ Заев предупреди, че македонското правителство ще падне в случай на отрицателен отговор от ЕС. Тогава той посочи, че управляващите ще загубят мнозинството си в парламента, тъй като разочарованието би било голямо.

На въпрос защо Франция се противопоставя толкова яростно на влизането на съседката ни в Евросъюза Борисов се аргументира, че всяка една държава членка има собствена логика и политика, която следва. Той даде пример с европейската интеграция на нашата страна - при решението за влизане в НАТО и ЕС, България е направила "цивилизационен избор". Това означава, че и управляващи, и опозиция, и партиен елит се консолидира по какъв курс трябва да се поеме.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"