Соломон Паси: С пръта в колелетата на Скопие и Тирана Макрон ги тласка към Русия

Соломон Паси: С пръта в колелетата на Скопие и Тирана Макрон ги тласка към Русия
iNews
A A+ A++ A

България няма интерес от това да не бъдат започнати преговори за членство със Северна Македония и Албания. Това каза бившият министър на външните работи Соломон Паси пред БНТ и подчерта, че “започването на преговорите за членство на Северна Македония и Албания се отлага за трети път”, предаде БГНЕС.

“След ветото на френския президент Макрон неговият колега Владимир Путин сигурно си е поръчал една чаша шампанско. Към кого тласкаме Македония и Албания? Тласкаме ги в ръцете на Русия ли, на Турция ли, на Иран? Само си припомнете какви усилия положи президентът Путин да спре Македония по нейния пък към НАТО”, попита още той. Паси допълни, че се полагат сериозни усилия Сърбия да остане в орбитата на руското влияние.

“Какво може да направим с Макрон и срещу това негово ирационално решение от негова страна? Мисля, че външният министър Екатерина Захариева може да го убеди и той да си промени мнението”, каза бившият дипломат №1 на България.

“Ние нямаме интерес от това Македония, Албания, Босна, Косово да вървят назад. Един ден Албания и Северна Македония ще станат членове на Европейския съюз, но въпросът е с каква скорост това ще случи”, каза още Соломн Паси.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »