Страхотни! Второкласници събраха пари за детска болница, вместо букети

Страхотни! Второкласници събраха пари за детска болница, вместо букети
A A+ A++ A

849 лв. дариха учениците от 2а, 2б и 2в клас на СУ "Черноризец Храбър" за кампанията "Най-доброто за нашите деца и онкоболни". Средствата са събрани в първия учебен ден, когато много училища в Пловдив решиха да не купуват букети за учителите. Вместо това децата пуснаха отделената сума в кутии, поставени в дворовете, за да подпомогнат набирането на средства за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ Свети Георги - Пловдив.

Общата сума, събрана от пловдивските училища на 16 септември, е в размер на 16 872,33 лв. С благодарствено писмо към ученици, учители, родители и представители на районните кметства в Пловдив се обърна проф. д-р Иван Иванов, началник на Клиника по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ и председател на Организационния комитет на Дарителска кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“ на УМБАЛ „Св. Георги“.

„Скъпи ученици, родители, учители, сърдечно Ви благодаря от името на всички наши малки пациенти и целия медицински персонал на УМБАЛ „Св. Георги“ за вашето ентусиазирано участие в дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“. Вие показахте, че имате сърце и душа, които съчувстват, съпреживяват и обединяват добромислещите. Вие показахте, че можем да се обединим около обща кауза, че можем да действаме единно в името на важните житейски ценности.

Вашите общи усилия направиха пловдивските училища най-големия дарител в кампанията. Събраните средства по повод Първия учебен ден са 16 872,33 лв., най-голямото дарение, което е постъпвало до момента в дарителската сметка. 

Разпространете идеята на тази кампания! Направете я Ваша цел и желание! Нека осъзнаем, че високите цели са достижими с упоритост и дръзновение! Хиляди детски очи са вперени във вас и очакват помощ, утеха, съчувствие, радост! Благодаря още веднъж сърдечно! Бог да ви пази!

Скъпи районни кметове и служители в районни кметства на Пловдив, благодаря и на вас, че приехте присърце нашата инициатива, че я разпространихте и горещо подкрепихте. Без вашата намеса нямаше да има такъв успех и единодействие. Чрез тази дарителска кампания вие правите крачки към реализацията на мечтите, на хилядите хора, които вярват във вас и разчитат на вас. Нека Господ ви закриля във вашите добри намерения!”, написа проф. Иванов

Всеки желаещ може да подкрепи кампанията, като изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA

Има създадена и сметка, на която да се събират дарения:

BG39 UNCR 7000 1523 3682 66

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »