Старт на делото срещу Баневи

Старт на делото срещу Баневи
A A+ A++ A

Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгва по същество днес с разпити на свидетели. Това решиха от Специализирания наказателен съд на разпоредително заседание през септември.

Прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Баневи са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач.

Съдебният състав не установи съществени нарушения на процесуалните правила, които да накърняват правата на обвиняемите и техните защитници. Потвърди и наложените им мерки за неотклонение.

Съдът отхвърли искането на арестувания Николай Банев за определяне на по-лека мярка, както и искането на Мария Банева за отмяна на наложената й забрана да напуска пределите на страната.

Мария Банева остава с мярка за неотклонение "Парична гаранция", а Евгения Банева - с "Подписка", след като първоначалната й мярка "Задържане под стража" бе изменена от Специализираната прокуратура заради влошеното й здравословно състояние.

Семейство Баневи бяха обвинени докато се намираха в Ница в края на 2018 година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември. През юли 2019 г. Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни причини след многократните ѝ оплаквания от условията в килията.

Семейство Николай и Евгения Баневи попаднаха в ареста от 6 декември 2018 г., след като бяха екстрадирани от Франция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »