„Самсунг“ признаха: Технически проблем отключва телефона ви с чужд пръстов отпечатък

„Самсунг“ признаха: Технически проблем отключва телефона ви с чужд пръстов отпечатък
A A+ A++ A

Технически проблем позволява флагманският смартфон на „Самсунг“ да бъде отключен с чужд пръстов отпечатък. От компанията потвърдиха информацията.


Става въпрос за телефона Samsung Galaxy S10. Оказва се, че ако използвате протектор за екран, различен от тези на компанията, това позволява на всеки непознат да отключи телефона ви със своите пръстови отпечатъци.


Проблемът беше съобщен за първи път от жена във Великобритания. Тя установила, че съпругът й може без проблем да отключи нейния телефон със своя пръстов отпечатък, след като залепила на екрана протектор, закупен онлайн.


От „Самсунг“ официално потвърдиха техническия проблем. „Разследваме точно какво се е случило и скоро ще пуснем нова версия на операционната система, която би трябвало да поправи този проблем“, казаха от компанията.


Повечето съвременни телефони пазят личната ни информация с т.нар. биометрични данни – лицево разпознаване и пръстов отпечатък. Смята се, че по този начин е по-трудно да бъдат хакнати от трети лица, тъй като тези данни на практика не могат да бъдат репликирани или откраднати.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »