Най-новото лечение на рака включва комбинация от имунотерапия, таргетирани терапии и химиотерапия

Най-новото лечение на рака включва комбинация от имунотерапия, таргетирани  терапии и химиотерапия
A A+ A++ A

Според проф. Кристоф Цилински, ръководител на специализирания център за лечение на онкологични заболявания Academy Cancer Center (ACC) към австрийската клиника Wiener Privatklinik, имунологичната онкология наистина внася революционни промени по отношение на терапевтичните възможности за пациенти с много видове рак.

Това се отнася в частност до рака на белия дроб, но и до различни видове рак на бъбреците, уши- нос-гърло, дебелото черво и черния дроб. Тези заболявания могат да бъдат лекувани в клиниката, в съответствие с регулациите на Европейската агенция по лекарствата.

Известно е, че Австрия е една от страните, в които периодът между регистрирането на дадено лекарство и възможността то да бъде реално достъпно за пациентите е един от най-кратките в Европа. Всъщност австрийските специалисти, които лекуват пациенти във Wiener Privatklinik, са изиграли важна роля за разширяването на терапевтичните възможности в международен план. При гореизброените случаи, имунотерапията се прилага доста по-успешно в сравнение с класическите терапии. Проф. Кристоф Цилински споделя, че в ACC във Виена е възприет мултидисциплинарния подход, който в съчетание с богатия академичен опит на специалистите по диагностициране, хирургична и медицинска онкология гарантира най-точната и иновативна грижа за онкологичните пациенти.

Най-новите терапевтични подходи при лечението на рак включват лечение след минимално инвазивни биопсии. По този начин специалистите изследват раковата тъкан и според последните резултати от научните доказателства определят лечение, което често е комбинация от химиотерапия, таргетирано лечение и имунотерапия. Правилното диагностициране се оказва ключов фактор за избора на подходящи терапии. Проф.

Цилински подчертава, че един от важните аспекти, заложени в концепцията на Academy Cancer Center е превенцията и ранното разпознаване. Именно поради тази причина в луксозната среда на частната институция се предлагат редица възможности за профилактика, като например генетични изследвания, които могат да определят до каква степен човек е застрашен и генетично предразположен към ракови заболявания. Освен това се предлагат и консултации относно подходящи промени в начина на живот и хранене, които да подобрят здравословното състояние на пациента. Професор Кристоф Цилински е един от най-уважаваните онколози в Европа.От 1999 г. проф. Цилински е председател на Централноевропейската кооперативна онкологична група (www.cecog.org), която провежда клинични изследвания и образователни дейности в 23 страни от Централна и Югоизточна Европа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"