Рокпевецът Андрей Чолаков стана чалгар, към него летят грозни закани

Рокпевецът Андрей Чолаков стана чалгар, към него летят грозни закани
A A+ A++ A

Изпълнителят на тежък рок Андрей Чолаков стана фолкпевец и предизвика голям скандал в родните музикални среди.

Младежът е фронтмен на рокаджийска банда, когато изневиделица решава да заложи на кръшните ритми. Но не се отказва от нито един от двата стила и се изявява и на двете сцени.

"Крайно глупаво е метъл феновете да изпитват омраза към чалгата и нейните почитатели. Все пак говорим за музика и няма значение в какъв стил е", откровен до болка е Анди, както е чалга псевдонимът му.

Заради подобно мислене той си навлича гнева на десетки почитатели, които започват да му пишат гневни писма в социалните мрежи. Някои от тях дори стигат до крайност и му пожелават болести, както и да му се случат лоши неща. Въпреки нападките Андрей не се отказва от професионалния си път и е решен да се развива и в двата музикални стила. И признава, че няма музика, която не би правил.

За новото си амплоа Чолаков взема драстични мерки - отрязва дългата си коса, която е характерна повече за рокаджиите, и си прави нова прическа. Също така променя и стила си на обличане, за да е в крак с чалга тенденциите.

Както е по фолкканоните, Андрей кани за новия си чалга проект плеймейтка - миналогодишната победителка Жанета Осипова. За видеото към парчето "Забравена тайна" тя захвърля дрехите си и провокацията е факт.

Певецът доби популярност след участието си в "Гласът на България", където се яви с метъл версия на песен на Милко Калайджиев. Въпреки че не успя да впечатли особено в шоуто, металистът чалгар не се отказва от музиката, а напротив. За отрицателно време може да се похвали с три самостоятелни парчета.

Паралелно с чалга проектите Андрей оглавява и собствена метъл група ANONYME. От малък се занимава активно с музика, като свири на китара, бас и пиано, съобщава "България днес".

"След като стартирах попфолк кариерата си, много хора от ъндърграунд средите се обърнаха срещу мен. Повечето от тях бяха такива, с които съм бил наистина коректен през годините. На мен не ми пука изобщо, ако трябва да съм честен", казва Анди.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"