След БСП: И ГЕРБ се оплака от репресия над техен кандидат - кмет

Политика | 8 ноември 2019, петък / 15:30| Показвания:

Срещу кандидата на ГЕРБ за кмет на казанлъшкото село Овощник Георги Данев е извършена репресия от страна на избрания на втори тур кмет от БСП Иван Колев, съобщават от ГЕРБ. На местните избори двамата се явиха един срещу друг на балотаж. „За по-малко от 48 часа от полагане на клетвата си, Колев вече я наруши, като започна реваншистки действия срещу кандидата за кмет от ГЕРБ Георги Данев, който е секретар на НЧ „Просвета” в село Овощник.

Изведнъж днес се оказва, че започва проверка от Проверителната комисия към читалището, на която председател е съпругата на Иван Колев, а един от членовете е самият секретар на кметството в село Овощник. Без предварително уведомление, за няколко часа Комисията бива назначена и сформирана, като в края на работния ден (17:00 часа) започва и проверка на читалищната документацията.

На проверката по спешност е извикан и самият кмет на Овощник Иван Колев, който се е държал арогантно. Съгласно Закона за народните читалища кметът няма никакво право да упражнява контрол или надзор над читалищното настоятелство“, напомнят от партията. „В тази връзка ГЕРБ – Казанлък остро осъждаме всякакви прояви на реваншизъм и оказването на психически тормоз над личността. Категорично се противопоставяме на подобни действия - форма на посегателство върху личността и натиск върху човешката психика, още повече срещу пряк конкурент на местните избори. Подобни действия не помагат за развитието на която и да било институция, дори уронват нейния престиж“, пишат още от ГЕРБ.


Обратно  

Търсене

Търси