Внимание трамвай 7 по магистралата... Видин към София (СНИМКА)

Внимание трамвай 7 по магистралата... Видин към София (СНИМКА)
Фейсбук/Martin Vokev
A A+ A++ A

На неочаквана гледка са попаднали шофьорите по пътя от Видин до София. Вчера редом с колите и камионите по аутобана е бил засечен и трамвай. На уникалната гледка са станали свидетели десетки шофьори, като някои от тях са заснели трамвая и са го публикували в социалните мрежи. Разбира се „железният кон“ е бил качен на репатрак и така се е движил по трасето. "Внимание трамвай 7 по магистралата...", гласи съобщението към снимката.

Веднага под поста пък заваляха любопитни коментари и много лайкове. Част от тях се шегуват, че това ще е превозът за новото метро от София до Перник, а други отбелязват, че голямата машина е вече капарирана „взех го да си отглеждам кокошките в задната част,а отпред прасетата". Други закачливи коментари отбелязват, че явно маршрута пак е променен или железопътната машина е „спукала гума“. Няма как да не отбележим от похвалата към кмета на София „Ей Данчето ще прокара софийския градски транспорт до Варна направо“.

От Столична община днес обявиха официално, че в София е пристигнал първият от 13-те нови нископодови трамваи по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Превозните средства са нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и за хора с увреждания, разполагат със звукова сигнализация за незрящи хора. Осигурено е и видеонаблюдение. Трамваите са с дължина 30 метра, като са предвидени специални места за хора с увреждания и майки с детски колички. Новите мотриси ще заменят превозните средства на трамвайна линия №5.

 

Столична община хвърли светлина върху мотрисата, която беше забелязана вчера да се носи по магистрала "Тракия". Натовареният на платформа трамвай въодушеви шегобийците в социалните мрежи. Оказа се, че това е първият от тринадесетте нови трамвая на полската компания PESA, закупени от столичната управа.  Договорът е на обща стойност 44,7 милиона лева без ДДС, уточниха от "Московска" 33.

Новите мотриси са оборудвани с куп екстри. Те са нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и за хора с увреждания, разполагат със звукова сигнализация за незрящи хора. Осигурено е и видеонаблюдение.

Мотрисите, дълги 30 метра, трябва да тръгнат по линията на трамвай 5 от Княжево по бул. Цар Борис III до Съдебната плата. Както е известно обаче там трябваше да се направи цялостна реконструция и подмяна на релсовото трасе. След отказването на избрания с конкурс изпълнител "Джи Пи Груп" беше пусната нова поръчка по ЗОП. До момента не е избран изпълнител на ремонта. Новите трамваи вероятно ще тръгнат по линия 18, а след ремонта на трасето на петицата ще обслужват тази линия, пише stolica.bg.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"