Несебърският кмет се закле, очаква се заместник да поеме работата му

Несебърският кмет се закле, очаква се заместник да поеме работата му
Булфото
A A+ A++ A

Пред препълнена зала на Общинския съвет в Несебър избраният кмет Николай Димитров и 21 общински съветници положиха клетва и встъпиха в длъжност, съобщи БНР. С възгласи "Свобода" хиляди жители на общината изразиха подкрепата си към кмета, който по-рано беше доведен с белезници и конвой до залата в Несебър. Той е задържан в арест в София заедно с двама общински съветници по обвинения в купуване на гласове. Николай Димитров благодари през сълзи на своите съграждани и каза, че те не са се поддали на "тази провокация и гнусна интрига" срещу него. Белезниците на Димитров бяха свалени за церемонията. Сесията се провежда при засилено полицейско присъствие. 

След като свърши церемонията по полагането на клетва, Николай Димитров благодари на жителите на Несебър за това, че са оценили по достойнство работата, която вършат той и колегите му, и пожела на тези, които са създали интригата срещу него, никога да не изживяват това, което преживяват той и неговото семейство. 

Общинската сесия беше прекъсната за половин час. Тя трябва да продължи с избор на председател на общинския съвет и на временно изпълняващ длъжността кмет. По всяка вероятност кметът Димитров ще посочи за свой заместник Виктор Борисов, който и сега, в негово отсъствие, заема длъжността.

Организатор на протеста пред Община Несебър са Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Николай Димитров за кмет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »