(ВИДЕО) Бракониери опразниха язовир Камчия, извадиха 6 тона риба

(ВИДЕО) Бракониери опразниха язовир Камчия, извадиха 6 тона риба
A A+ A++ A

Чудовищен улов на толстолоб от яз. Камчия потресе мрежата. Бракониери извадиха над 6 тона риба. За това алармират читатели на сайта Флагман.бг, които изпратиха на колегите и кадри, запечатани от самите извършители.

Във видеото се вижда огромно количество риба, разпиляно на земята, преди да бъде качено в товарен автомобил.

ГЛЕДАЙТЕ ТУК ШОКИРАЩОТО ВИДЕО

„Самият бракониер е заснел клипа и се е похвалил на приятели. Така стигна и до мен. Уловът е извършен с мрежи, във видеото се виждат и туби от вода, които държат мрежите към повърхността. Това е истински филм на ужасите“, коментира буден гражданин.

Мрежите били специални за този вид риба. Контролните органи вече са уведомени за престъплението.

Инспекторите от ИАРА вече са по петите на извършителите, имат данни за самоличността им и е въпрос на време да ги заловят. Това са бракониери, многократно залавяни от ИАРА на различни водоеми. Преди да бъдат арестувани обаче трябва първо да се установи кога е заснето видеото.

Най-фрапиращото е, че уловът на толстолоб в такова мащабно количество не е за първи път от бракониерите. Рибарите ежедневно стават свидетели на подобни престъпления, но си затварят очите и мълчат. „Ако поне един от тях подаде анонимен сигнал по време на бракониерските действия, инспекторите ще извършат акция и ще ги задържат. Но никой от свидетелите не смее да каже нищо, необяснимо защо“, сподели пратилият сигнала човек, чиято самоличност ще запазим в тайна.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"