Сърбите удрят по Банско с оферти за 8 декември, ущипци и алкохол на корем

Сърбите удрят по Банско с оферти за 8 декември, ущипци и алкохол на корем
A A+ A++ A

Примамливи оферти с неограничен алкохол, ущипци и плескавици теглят родните студенти към съседна Сърбия за 8 декември. Банско е изместен от близкото до границата градче Лесковац, където предложенията са с около 100 лв. по-ниски от офертите за зимните курортите в България.

Бюджетът на студентите най-често е в рамките на около 300 лева за празника, а хотелите по зимните ни курорти вече са наполовина заети.

Изненадите идват от сръбска страна. От турагенциите коментират, че за пръв път пускат оферти за Сърбия, но те вече се радват на голям интерес от страна на студентите, пише Монитор. Лесковац е определян като домът на сръбската скара, а местните оферти включват още жива музика и алкохол на корем на цени между 120-199 лв. В парите е включен транспорт с автобус и 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в градчето.

Цените в Банско варират от 79 до 159 лв. за 2 нощувки със закуски и празнична вечеря в предложенията на една от най-често използваните туристическите агенции. Уловката е, че тази цена е на човек, настанен в стая за трима или четирима. За да бъдат в двойна стая, студентите трябва да заплатят отгоре 10-30 лв. (в зависимост от хотела), а празненствата в ресторантите на хотелите приключват до 00:30. Транспортът до ски курорта не е включен.

Една трета от местата в хотелите вече са заети, а резервации за клубовете в града също не липсват. Срещу 45-50 лв. се предлагат и гривни, които осигуряват безплатен вход в заведенията с изпълнители, а на някои места и отстъпка за бутилки алкохол.

В Пампорово двойната стая при двама е 98 лв. За четирима в едноспален апартамент цената може да падне до 85 лв. на човек. В този курорт предлагат и отстъпка за предприемчиви студенти. За доведена компания от над 25 души за организатора цената пада с 50%, а при група от над 50 студенти нощувката е безплатна. Самото празненство се провежда в ресторантите на хотелите или в близки механи, изхранването е на блок маса, а по време на вечерите има включени 50 мл български алкохол.

Сходни са цените и на Боровец, като и там транспортът не е включен. Тези, които ще се качат там с личните си автомобили трябва да приготвят сума за паркинг, тъй като 10 от 11-те са платени.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »