Няма да ни плащат първия ден от болничния

Няма да ни плащат първия ден от болничния
A A+ A++ A

Обединихме се около решението за изпълнение на текста в коалиционното споразумение за повишаване на пенсиите. В случая за повишаване на минималната пенсия на 250 лева. Това обяви в парламента лидерът на НФСБ Валери Симеонов след политически съвет на управляващата коалиция, предаде ТОПНОВИНИ.

„Второто решение, което сме взели и ще материализираме, е за приобщаването на 4,5 и 6- годишните деца от ниско социални слоеве, от по- маргиналните кръгове, към образователната система. Те задължително да бъдат в детска градина. Държавата ще поеме разходите за такси“, посочи Симеонов.

„Третото, около което се обединихме, е да бъде определен и заделен фонд от 70 млн. лева за изграждане на нови детски градини и училища“, допълни лидерът на НФСБ и уточни, че този ангажимент ще бъде поет и за следващите 3 години.

„По установена практика в целия ЕС, първият ден от болничния няма да се заплаща“, заяви Валери Симеонов. „Налице са изключително много случаи за злоупотреби. Има сериозен ръст на болничните“, изтъкна той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"