(ВИДЕО) Валя Ахчиева метна оставка от БНТ, но продължава да човърка в мръсни схеми

(ВИДЕО) Валя Ахчиева метна оставка от БНТ, но продължава да човърка в мръсни схеми
A A+ A++ A

Дългогодишният разследващ журналист Валя Ахчиева напуска БНТ. Новината бе съобщена от самата Ахчиева във видео в личния ѝ профил във "Фейсбук".

В него Ахчиева обяснява, че е подала оставката си до генералния директор Емил Кошлуков в петък. Тя обаче уточнява, че ще продължи дейността си като независим журналист и ще публикува разследванията си във видео канал в YouTube. Онлайн предаването ще се казва "Разследването на Валя Ахчиева", а премиерата ще излезе на 4 декември.

"Свободната журналистика има нужда от свободни медии, аз избрах свободата", казва във видеото Ахчиева.

Валя Ахчиева ще продължи работата си и с Euroactive, където има рубрика от няколко месеца. Там тя започна поредица за корупция и злоупотреба с европари, а аудиторията и надхръвля значително бг ефирът. 

Припомняме, че в началото на годината предаването й "Открито" беше свалено от ефира на БНТ след 17 години излъчване. Тогавашният директор Константин Каменаров използва претекст за обявяване на конкурсна процедура за разследващо предаване, но по-късно стана ясно, че конфликт между служители и ръководство е в основата на този ход.

Ахчиев обвини публично БНТ, като обяви, че те са отказали да излъчат нейно разследване, докато от медията излязоха с контрааргумент, че причината е неспасени анжаименти и надхвърлени разходи от страна на журналистката. Ръководството наказа Ахчиева в предупреждение за уволение. Спорът обаче отиде в съда, където Ахчиева спечели на първа инстанция.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »