Почина светило на родната медицина

Почина светило на родната медицина
A A+ A++ A

Началникът на отделението по вътрешни болести и клинична хематология в УМБАЛ Бургас д-р Димо Рибов, е починал преди няколко часа след кратко боледуване.

Той е издъхнал на 78-годишна възраст в София. Поклонението ще е утре в 11:30 часа в църквата „Св.Иван Рилски“ в Бургас.

Д-р Димо Рибов бе истинско светило за родното здравеопазване, пише Флагман.бг. Той бе сочен за един от най-добрите хематолози в България. До последните си дни работеше и вдъхновяваше колегите си в окръжната болница.

Не е известно д-р Рибов да се е борил с тежко заболяване, казаха лекари от УМБАЛ Бургас. Преди месец и половина си взел продължителен болничен. Обяснил е, че ще ходи на изследвания в София, защото не се чувствал добре.  В този период никой не го е чувал, а новината за смъртта му шокира всички негови колеги в УМБАЛ Бургас.

Д-р Димо Рибов е роден на 28 април 1941 година. Завършва Висшия медицински институт във Варна през 1961 година. През 1978 година взема първата си специалност „Вътрешни болести“ в Медицинската академия в София, а след това и втората – „Клинична хематология“.

От 1968 година до последния си работен ден е в Окръжната болница на Бургас. Започва от лекар в м.с.Черно море и достига до началник на отделение. През 2007 година се пенсионира, но заради изключителната му експертиза, няколко различни ръководства на УМБАЛ Бургас, настояваха той да остане на работа.

Д-р Димо Рибов има син – д-р Димитър Рибов, който е специализант в отделението по „Вътрешни болести и клинична хематология“ на УМБАЛ Бургас.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"