Най-добрите януарски дестинации за изкуство и култура

Туризъм | 1 януари 2020, сряда / 13:28| Показвания:

Кои дестинации да посетите през януари? Независимо дали търсите екскурзия, обляна в слънчеви лъчи, за да излекувате меланхолията; незабравимо културно изживяване или чудесата на дивата природа, вижте нашите предложения.

Има много плюсове да пътуваме през първия месец на годината като например да стартираме с нещо различно, забавно и ободряващо - нещо, което да ни откъсне от тъгата по изминалите празници. 

Независимо дали ви предстои кратка почивка, културно изживяване или среща с дивата - ние подбрахме за всекиго по нещо през този януари. 

1. Интернационален кайт фестивал в Гуджарат, Индия

68052

На 14 януари всяка година Гуджарат, най-западният щат в Индия, е домакин на своя Международен фестивал за кайт. Хиляди се събират от цял ​​свят, за да станат свидетели на показването на великолепни, често творчески и цветни дизайни на хвърчила. 

Фестивалът е един от най-големите и най-важните в Индия от създаването му през 1989 г., тъй като отбелязва прехода на индийския календар от зимния сезон в летния. Най-големият град на държавата - Ахмедабад, винаги празнува със стил, превръщайки се в буен епицентър за културни събития през седмиците, водещи до фестивала на хвърчила.

2. Нова Година в Москва, Русия

68053

Къде другаде бихте предпочели да се събудите на 1 януари? Има малко места по света, които правят новогодишните празненства толкова зрелищно. Новата година в руската столица е толкова цветна и загадъчна, колкото не бихте си представили, с многобройните фойерверки, които осветяват и обсипват в цветни фонтани небето. 

За най-добрата гледка, отидете рано на 31 декември и се паркирайте пред една от ключовите забележителности на Москва: Катедралата „Свети Василий“, Кремъл или Червения площад. Друг вариант е да се отправите към хълмовете в близост до Московския университет и да гледате как шоуто избухва над целия град.

Струва си да преборите студа. Януари обикновено идва с максимални температури от  -5° C и най-ниски стойности от -10° C, така че се облечете добре, за да сте сигурни, че студа няма да ви попречи да се насладите на един от най-важните моменти в Москва през следващите дни.

3. До Хели Аа в Лервик, Шотландия

68054

Ако имате нужда от причина да посетите мразовитата Шотландия през зимата, ето я. Огненият хаос е точно това, което да очаквате от Up Helly Aa: поредица от 12 фестивала, фокусирани върху огъня, които се провеждат на много места в Шетландските острови.

Лервик, основният пристанищен град на Шетланд, е домакин на най-големите и най-известните фестивали в последния вторник на януари всяка година. Доброволци от всички градове на Шетланд се събират, за да организират галерийни изложби, строго организирано шествие и безброй пламтящи факли - всички ръководени от градоначалник, избран за „guizer jarl“.

Подготовката за следващия фестивал започва още през миналия февруари, за да е гарантирано драматичното, традиционно и трогателно шоу, предназначено да отбележи края на зимния сезон. Посетителите не могат да участват в шествието - нито жените от Lerwick - но те могат да се наслаждават на шоуто. 

Вижте повече на: Peika.bg


Обратно  

Търсене

Търси