Коронавирусът се разпространява сто пъти по-бавно, в сравнение с грипа

Коронавирусът се разпространява сто пъти по-бавно, в сравнение с грипа
A A+ A++ A

Начинът на предаване на новия коронавирус е сходен с този на обикновения грип, но се разпространява сто пъти по-бавно, заяви бившият ръководител на руската федерална служба "Роспотребнадзор" Генадий Онишченко, цитиран от БТА.

"Новият коронавирус е слабо заразен в сравнение с грипа и това е добре за нас, заяви Онишченко. Заразата се предава при контакт с болен, по време на разговор, кихане, пребиваване в едно и също помещение - досущ като при грипа. Но при последния е сто пъти по лесно човек да се зарази, отколкото при новото заболяване", заяви Онишченко пред медиите. Той изтъкна, че главната опасност, свързана с новия коронавирус се състои в това, че той причинява остра дихателна инфекция сред най-възрастната група на населението.

"Засега не съществува вероятност от пандемия ако следим начина на разпространение на коронавируса. При следващ етап при негова мутация той може да стане по-заразен, но за това ще бъде съобщено допълнително. Онишченко изтъкна, че засега не се налага масова имунизация на населението срещу новия коронавирус.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »