Асен Блатечки напълня с 15 килограма, за да се превърне в Буров за кино лентата „Останалото е пепел“

Асен Блатечки напълня с 15 килограма, за да се превърне в Буров за кино лентата „Останалото е пепел“
A A+ A++ A

На изключителни „лишения“, свързани с волята за здравословен и спортменски начин на живот, се подложи актьорът Асен Блатечки по повод новата си кино роля в „Останалото е пепел“ . За да влезе в кожата на историческата личност Атанас Буров, мачото натрупал около 15 килограма над своите, за да придобие внушителния вид на авторитетния българския финансист и политик от 40-те години на миналия век.

Блатечки трябвало да изостави за определен период атлетичната си фигура, а тази „мисия“ се оказала успешна чрез прекратяване на тренировките във фитнес залата. „Престанах да тренирам и въобще не внимавах за храната. Но най-интересното е, че много бързо успях да сваля килограмите...“, споделя актьорът. Само за един месец Асен Блатечки успява да си възвърне формата, като набляга предимно на плодове, а с фитнеса си наваксва с тренировки почти всеки ден. Ролята на Буров е първото превъплъщение на Блатечки в историческа личност, що се отнася до киното. Реалният образ на българския дипломат и финансист Буров впечатлява актьора с патриотизма, постоянството и непреклонността в името на родината, както и с директния си, на моменти дори циничен характер, по което Блатечки намира прилика със самия себе си. Романтичната историческа драма „Останалото е пепел“ тръгва по кината от 6-ти март.

Сред актьорите, които ни пренасят в далечната 1944-та година, са още Диляна Попова, Нейтън Купър, Бен Крос, Неда Спасова, Евгени Будинов, Петър Райжеков, Симеон Лютаков, Свежен Младенов и др. Във филма са използвани автентични архивни кадри от разрушената по времето на Втората световна война София, а безупречната автентична визия е дело на художник-сценографът Боряна Минчева. Режисьор на лентата е Георги Костов, сценарият е на писателя Александър Томов, оператор е Емил Топузов, а музиката е на композитора Петко Манчев. За да вземе интервю от банкера Буров, в София пристига американският репортер Джордж Смит, в чиято роля е Нейтън Купър. Американецът попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и доста обрати, които оставят следи за цял живот. В късните си години Джордж (в ролята Бен Крос) се завръща към своите спомени, за да разкаже събитията от онези години.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »