16 години затвор за рейнджъра Светослав за зверското убийство на Деси

16 години затвор за рейнджъра Светослав за зверското убийство на Деси
A A+ A++ A

16 години затвор е присъдата на бившия военен Светослав Каменов, който на 29 ноември 2018 г. удуши рейнджърката от Карлово Десислава Стоянова и после скри тялото й в ракла на дивана. Всичко това се е случило във вилата му в Сопот след скандал. Според прокуратурата двамата се скарали, след като тя му дала колата си за ремонт, той установил, че от автомобила не става нищо, и го предал за скрап. Каменов обаче отрича и твърди, че е бил провокиран, защото тя го засегнала на честта му на военен.

Към деня на убийството Каменов вече е бил уволнен от армията, но е много чувствителен на тази тема и до ден днешен. Десислава Стоянова учела в сержантския колеж във Велико Търново и Каменов й помагал като приятел. В деня на убийството тя си позволила да коментира стоящ над нея военен и казала на Каменов: „Такива ката вас ще влизат само след чукане на вратата и разрешение от моя страна“, и той се афектирал много. Хванал я е еднатата ръка за шията и започнал да я души, с другата я ударил по носа и устата, после ги затиснал, за да не може да диша. От липсата на кислород жената изпаднала в мозъчна смърт, но макар и жив труп, е била жива, когато била закована в раклата.

Част от присъдата на Каменов са и 2 години затвор за присвояването на колата на Стоянова, но това наказание се поглъща от по-голямото и така той ще лежи общо 16 години. Каменов ще трябва да изплати обезщетение от 120 хил. лв. на майката на убитата Десислава.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"