Надал: Исках Джокович да падне от Доминик Тийм

Спорт | 6 февруари 2020, четвъртък / 15:17| Показвания:

Световният номер 2 Рафаел Надал призна, че е подкрепял Доминик Тийм срещу Новак Джокович във финала на Откритото първенство на Австралия, защото при победа на австриеца щеше да запази първото си място в световната ранглиста.

Джокович спечели мача за титлата в пет сета и по този начин измести Надал от върха в ранглистата. “Нормално е да предпочитам Тийм да бе спечелил. Не искам да съм лицемер. За мен щеше да е по-добре Тийм да победи. Но честно казано, спах напълно нормално в последните дни. Това е част от нашия спорт и не ми се отразява. Новак е особено добър на този турнир. И в момента той е най-добрият тенисист в света. Това казват цифрите. Аз мога единствено да го подкрепя за поредния голям успех”, коментира Надал преди демонстративния си мач с Роджър Федерер в Южна Африка.

Испанецът коментира и все по-доброто представяне на тенисистите от така нареченото Некст Джен поколение. “Има много добри млади играчи. В полуфиналите в Австралия имаше един представител на Некст Джен – Зверев, защото вече не можем да считаме Тийм за Некст Джен. Той не е на 20 или 21 години, а на 26. В Тура има много добри играчи, които ще имат своите шансове в следващите месеци”, сподели Надал.


Обратно  

Търсене

Търси