Снегът почти навсякъде спира, но остава облачно

Снегът почти навсякъде спира, но остава облачно
iNews.bg
A A+ A++ A

Днес облачността ще е променлива, по-често значителна и през по-голямата част от деня ще се задържи без валежи. Северозападният вятър ще се усили, ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 2 и 7 градуса. По-късно след обяд от североизток, с умерен вятър отново ще започне да нахлува студен въздух. Привечер и през нощта срещу събота на много места, главно в Източна България и планините, ще има снеговалежи, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. През деня само на отделни места ще превали слаб сняг, но вечерта в Централна и Източна Стара планина ще има по-значителни снеговалежи. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра – около минус 10.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от север-североизток и да се усилва и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 7-8. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"