Села във Врачанско и Севлиевско - четвърти ден без ток

Села във Врачанско и Севлиевско - четвърти ден без ток
A A+ A++ A

Четвърти ден след обилните снеговалежи, все още има населени места без ток във Врачанско. Същото е положението и в някои села и махали в Севлиевско, предадоха бТВ и БНР.

Жителите на село Лик споделиха, че едва оцеляват заради зимната обстановка и отрицателните температури. По думите им, освен електричество – нямат и топла вода. Има къщи с малки деца, които са на месеци – не могат да ги изкъпят, не могат да ги изперат. Има възрастни и болни хора, които не могат да се движат, каза Елена пред телевизията.

Хората споделиха, че заради липсата на улично осветление, ги е страх вечер да излизат по улиците на селото, за да не бъдат нападнати. Те допълниха, че плащат твърде високи сметки за ток, за сметка на качеството, което им се предоставя. Недоволните искат компенсации заради липсата на електричество. В селото има около 10 аварии, от местната власт обещаха днес да дойдат аварийни екипи.

Няколко села в севлиевския Балкан също са без ток четвърто денонощие. В село Боазът нямат информация кога може да бъде пуснато електричеството. Авариите по далекопровода са отстранени, но остават тези по ниското напрежение, заради които около 15 къщи в трите села в кметство Столът вече четири денонощия са без ток.

Кметският наместник Любен Майсторски обясни за "Хоризонт", че екипите на енергодружеството са затруднени от дълбокия сняг в Балкана и падналите дървета в труднодостъпния район.

Възстановено е електрозахранването за всички населени места в община Елена, където три денонощия без ток бяха 11 махали във високопланинските и труднодостъпни части на района.

Отстранен е и проблемът с водоснабдяването в област Велико Търново. Всички селища в региона имат осигурен транспортен достъп.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"