Силен вятър и жълт код в 22 области

Силен вятър и жълт код в 22 области
A A+ A++ A

Днес над повечето места ще има значителна облачност, с валежи и силен вятър в следобедните часове, 22 области са с жълт код. На много места ще превалява дъжд, като валежите ще обхванат страната от запад на изток, съобщават от НИМХ.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Сливен, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, София (област) и Кюстендил.

Ще духа умерен, след обяд - и силен вятър от запад-северозапад, с пориви до 24 м/с. В морето по крайбрежието в областите Варна и Добрич късно следобед се очаква усилване на вятъра от запад, с пориви до 15-20 м/сек (7-8 по Бофорт).

Минималните температури в по-голямата част от страната са между -1 и 5 градуса, в София -3. Максималните температури са предимно в интервала 8-13 градуса, в някои южни район и малко по-високи.

Във връзка с обявения код за опасно време хората трябва да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети. По тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.

Привечер температурите ще се понижат с нахлуването на по-студени въздушни маси от запад.

През нощта срещу сряда в планинските райони дъждът ще премине в сняг, но валежите бързо ще спрат.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"