Банковият обирджия дължал много пари, искал да ги набави бързо

Банковият обирджия дължал много пари, искал да ги набави бързо
A A+ A++ A

Задържанията за въоръжения грабеж на банка в столицата дължал много пари. Мотивът за престъплението е финансов. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"В рамките на вчерашния ден бе извършен въоръжен грабеж на банков клон, а по-късно извършителят беше задържан. С него бе работено цяла нощ. Имаме безспорни доказателства. Предстои да докладваме материалите на прокуратурата. Действията ни са извършени под техния надзор", заяви Иванов. 

По думите му обирджията дължал пари и искал да си ги набави по бърз начин. 

"Разчитаме много на помощта на МВР и спазваме разпоредбите", каза от своя страна Иван Манев, председател на Комитета по сигурнност към банките и благодари за проведената среща.

По отношение на другите случаи, които се случиха в рамките на седмицата. По случая в Шумен имаме заподозрени, които са обявени за издирване. По случая във Враца също имаме заподозрени. За обира на хранителен магазин в София имаме насоки", обясни Иванов.

Задържаният е криминално проявен. Той няма нищо общо с другите обири в столицата, категоричен беше главният секретар на МВР. 

Той даде подробностите по случаите след среща с фирмите, които охраняват банковите клонове. 

"Сутринта при мен беше направено оперативка по разпореждане на министъра. Набелязахме краткосрочни мерки. Засилваме полицейското присъствие в големите градове, където има такива банкови офиси. Ще бъдат изведени всички такива уязвими мерки и ще бъдат дадени като приоритетни за обход. В кратки срокове те ще бъдат посетени от регионалните полицаи. Идеята е на всички отговорни институции и е да вземем мерки", обясни Иванов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"