Ботев и Локо спукаха топката в Битката за Пловдив, бултрасите почетоха Тоско Бозаджийски

Ботев и Локо спукаха топката в Битката за Пловдив, бултрасите почетоха Тоско Бозаджийски
A A+ A++ A

Битката за Пловдив между Ботев и Локомотив остана неразрешена, след като в много нервен и груб мач двата тима извъртяха 0:0 в среща от 21-ия кръг на efbet Лига.

Дербито мина под знака на почитта към загиналия в Солун след зверски побой Тоско Бозаджийски. Видният бултрас бе нападнат от хулиани от агитката на ПАОК в началото на годината. Днес в негова пемет имаше истинска феерия от факли и феноменална хореография в двата сектора, където бяха запалянковците на "канарчетата"

 В сравнене с битката за столицата, в последните години този сблъсък по традиция е далеч по-зрелищен и изпълнен с неочаквани обрати. Този път обаче такива нямаше. Имаше само две реални голови ситуации в целия мач и те дойдоха в края на срещата. И двете бяха в полза на домакините.

Дуелът бе изключително важен и то не само с оглед на временното класиране, а и защото победителят щеше да вземе аванс пред съперника.

В срещите досега двата отбора са си разменили точно по 39 победи и имат 32 равенства. Предишното беше на "Лаута" през есента, когато двата отбора завършиха 1:1.

Първото полувреме със сигурност разочарова феновете и на двата отбора. Преобладаваха грубите нарушения, поради които играта често бе спирана.

Принудително заменен бе Лазар Марин, срещу когото бяха извършени четири поредни фаула. При последния той дори се опита да подскочи във въздуха, за да избегне шпагата на едно от новите попълнения в състава на Локо, но това само направи падането му още по-болезнено.

Тодор Неделев очаквано не стартира мача, но все пак бе на скамейката за "канарчетата".

Анте Аралица понесе неприятен удар в десния си крак в самото начало на мача и участието му очевидно бе повлияно от случилото се, като до почивката не бе на очакваното ниво.

Димитър Илиев бе постоянно следен от двама бранители на Ботев (Пд), което до голяма степен неутрализира и неговите опасни пробиви през центъра на терена.

Бирсент Карагарен бе на крачка от сериозна контузия, като след сблъсък с Пиргов излезе извън пределите на терена и падна върху плочките до игрището. Очевидно бе, че играчът е наранен, като получи медицинска помощ, но завърши полувремето накуцвайки на моменти.

Неточни подавания, много грешки във всяка фаза от играта и сякаш безкрайна поредица от нарушения сложиха край на първата част от битката.

Появата на Тодор Неделев в игра бе голямата новина за домакините през второто полувреме.

Това бе, от което "канарчетата" се нуждаеха, за да оживят отново играта си и да променят вялото си представяне в мача.

Ефектът от влизането в игра на Неделев бе незабавен. Първо той се отчете с чудесно подаване към Тонев, извело го сам срещу вратаря. Съотборникът на национала обаче пропусна да се разпише.

Самият Неделев можеше да вкара топката в мрежата малко преди края на мача, но не успя да насочи точно кълбото.пише топспорт. Той бе оставен непокрит на границата на наказателното поле и стреля по нестандартен начин - забивайки топката в земята, търсейки нейното отскачане в неудобен за стража момент.

Късмет за гостите бе това, че ударът не попадна в очертанията на целта, тъй като вратарят на Локо не помръдна от позицията си.

Така или иначе промяна в резултата нямаше.

Това означаваше, че домакините остават извън Топ 6 на класирането, докато Локомотив е под номер 3, с 42 точки срещу името си в таблицата с подреждането.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »