БСП в защита на Радев: Президентът няма вина, че гражданите освиркват ГЕРБ

БСП в защита на Радев: Президентът няма вина, че гражданите освиркват ГЕРБ
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев няма вина, че гражданите освиркват ГЕРБ. Така от БСП отговориха на декларацията на управляващите, които настояха Румен Радев да се извини за поругаването на паметта на Васил Левски по време на вчерашното шествие.

Соцдепутатът Драгомир Стойнев посочи, че именно държавният глава е призовал участниците в шествието да спрат освиркванията.

"ГЕРБ трябва да си отговори на въпроса защо българските граждани ги освиркват, вината не е в президента и в БСП", отсече от парламентарната трибуна Стойнев.

Той обвини ГЕРБ, че декларацията им е била изпълнена с много "ярост и злоба към една институция, която е единствената, на която положителният рейтинг е по-голям от отрицателния".

"Дълбоко съжалявам, че толкова гняв имаше в декларацията на политическа партия ГЕРБ. Не считам това за необходимо и адекватно. Вчерашните събития трябваше да ги разделим на две. Едното е шествието, другото е освиркването. Шествието е право на българския президент и никой не може да му забрани да участва или ръководи в дадено шествие. Той е избран пряко от българските граждани. Той има право да води български граждани, да бъде заедно с тях, да ги изслушва, да изразява тяхно мнение, да се вслушва в неволите, но при вас като че ли основният проблем е защо той не хвали правителството", червеният депутат.

Той осъди и обидите към участниците в шествието.

"Дали са били маргинали за политици, които едва ли не нямат морал. Неприсъщо е за народни представители, особено за партия, която има амбициите да ръководи тази страна да се отнася с такова пренебрежение към български граждани. Ето за това разделение и омраза ние говорим и искаме да преодолеем", настоя депутатът от БСП.

По думите му всички институции са разбити.

"Вместо да говорим за институции, говорим за глашатаи, защото там трябва да има опитни хора, които да не зависят от никоя партия, а от държавата. А не да имаме държава, в която един човек да решава дали да има път, винетка, ток, вода. Това трябва да го променим. Ние трябва да проумеем, че има голям проблем. Дано наистина ни проблесне, че това зависи от нашето единение, когато става въпрос за национални приоритети", заключи Драгомир Стойнев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"