Деца подпалиха пожар в ромската махала в "Орландовци"

Деца подпалиха пожар в ромската махала в "Орландовци"
Деца от ромската махала в кв. Орландовци позират на фона на разразилия се на мястото пожар, който може да е бил запален от самите тях. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичните огнеборци овладяха избухналия в квартал "Орландовци" в сряда, 29 август, пожар.

В ранния следобед тревните площи между улиците "Одеса" и "Градините" пламнаха. Огънят обхвана сухи треви и отпадъци и дори достигна близо до намиращите се в района бараки, в които живеят няколко многолюдни ромски семейства, но беше овладян от изпратените на място екипи на столичната пожарна, предаде БГНЕС.

Някои от ромските младежи, които живеят в района, също се включиха в помощ на огнеборците.

По информация на bTV пожарът е дело на група деца от ромски произход, които умишлено подпалили площи на три съседни улици в София.

Докато пожарникарите се справяли с огъня на едното място, колегите им били извикани през две улици - на втори пожар, запален от същата група деца.

Постепенно вятърът отнесъл пламъците на трето място с боклук и изсъхнала трева и едва не засегнал няколко къщи. Водата в пожарните свършила и само един от живеещите в района започнал да помага в гасенето на огъня.

Колко и кои са малките подпалвачи не станало ясно. Само най-малкото дете от бандата си признало и било набито от съседчетата си.

Огънят е унищожил половин декар от изсъхналата тревна площ на квартал „Орландовци".

#роми #пожар #"Орландовци" #гето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"