Издателство с голям жест към бг учениците в извънредната ситуация

Издателство с голям жест към бг учениците в извънредната ситуация
A A+ A++ A

Издателска група "Просвета" предоставя от днес свободен достъп до пълните електронни варианти на своите учебници по всички предмети от 1. до 10. клас, обогатени с допълнителни интерактивни образователни ресурси.

Така близо 700 000 български ученици ще могат да ползват за своята подготовка всички 33 000 дигитални ресурса на издателството. Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки, предназначени за най-малките - децата от детските градини и подготвителните групи. 

"Много ученици и родители се свързаха с нас, за да благодарят за инициативата "Учим онл@йн с учител". Първият ни урок по български език вече е гледан от повече от 28 000 участници. Това е ясен сигнал, че в този момент образователният процес се нуждае от допълнителна подкрепа. В тази връзка и за да не се чувства нито един ученик ощетен, ние от "Просвета" предоставяме достъп до електронните учебници по всички предмети от 1 до 10. клас", обявиха от издателството. 

Електронните учебници на "Просвета" са одобрени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 образователни ресурса. Това са 18 855 интерактивни тестове и упражнения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, 484 анимации, кръстословици, пъзели и др.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »