Метрото ще продължи да работи, взимат се всички мерки за максималната му дезинфекция

Tранспорт | 15 март 2020, неделя / 14:44| Показвания:Метрото в столицата ще продължи да работи следващата седмица, защото то е част от градския транспорт, който няма да спира да функционира. Това заяви заместник-кметът на София Кристиан Кръстев пред БГНЕС. Той призова софиянци, всички, които ползват услугите на градския транспорт „да спазват елементарна дистанция помежду си, както и хигиена на контактите“.

„Да, метрото ще работи. Ако влезете в него, ще видите, че то мирише на болница. Всичко се дезинфекцира от тавана до пода. Взимат се всички мерки с оглед максималната му дезинфекция“, поясни Кръстев.

Метрото е един от най-често използваните видове транспорт. По официални данни то превозва по 300 000 пътници. Предприетите превантивни действия на властите са от изключително значение, защото то е едно от местата, където има струпване на граждани. А част от мерките на властите са насочени към това да се предотвратят всякакви струпвания на големи маси, те да бъдат ограничени, докато трае пандемията.


Обратно  

Търсене

Търси