Болният от коронавирус варненец пътувал от София с влак, персоналът му е изолиран

Tранспорт | 15 март 2020, неделя / 18:14| Показвания:iNews

БДЖ предприе незабавни действия по изолиране на подвижния състав от вагони, с който е обслужен бързият влак № 2601 от София за Варна на дата 14.03.2020 г. Мярката е предприета, след като е установено, че диагностициран с коронавирус пациент е пътувал с този влак. Става въпрос за мъжа, за който по-рано стана ясно, че е настанен в болница „Света Марина“ в Морската столица, след като е пътувал до Бергамо в Италия, а след това и до Испания, преди да се прибере у нас.

Четирите вагона от състава на влака са изолирани и поставени под карантина. Превозният персонал, който е бил на смяна във влака, също е поставен под карантина, като на служителите са взети проби за изследване.

Националният железопътен превозвач препоръчва на своите клиенти да спазват висока лична хигиена като често третират ръцете си с мокри кърпи и дезифектантни разтвори след осъществен допир с предмети на обществени места, да наблюдават здравословното си състояние и да не предприемат пътуване при съществуващи здравословни проблеми или забелязани симптоми на дискомфорт.


Обратно  

Търсене

Търси