УЕФА отложи Европейското за другото лято, ясни са датите за финалите в ШЛ и Лига Европа

УЕФА отложи Европейското за другото лято, ясни са датите за финалите в ШЛ и Лига Европа
A A+ A++ A

УЕФА е съобщила решението си за отлагането на Европейското първенство за лятото на 2021 година. Новината първо бе публикувана в Twitter от норвежката футболна федерация. 

Европейското първенство е отложено с една година за 2021 заради пандемията от коронавирус. 

Турнирът ще се проведе от 11 юни до 11 юли догодина. 

Европейското първенство се отлага не само заради самия турнир, но и заради необходимостта да завършат оснаталите шампионати.

Някои резервации за хотели на места като Копенхаген вече са отменени от УЕФА тази сутрин. Решението вече е съобщено на 55-те федерации, участващи във виртуалната среща.

По програма Европейското първенство трябваше да се проведе това лято от 12 юни до 12 юли на 12 стадиона в различни европейски градове.

В същото време УЕФА взе решение да отложи финала в Шампионска лига за 27 юни. Победителят в Лига Европа ще бъде определен четири дни по-рано – на 23 юни.

Финалът на Шампионска лига е в Истанбул, а на Лига Европа в Гданск. 

Освен това, шампионатите и купите на отделните страни ще се доиграят, когато е възможно. Скоро информацията трябва да бъде обявена официално и да се търси удачен календар.

Това означава, че в подходящ момент шампионатът и полуфиналите за Купата на България ще се състоят. Нулев сезон няма да има, но няма и да се мине на вариант шампионът да бъде обявен на база временното класиране.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »