Излизащи от София задръстиха „Тракия“, питат се дали ще ги пуснат да се върнат

Tранспорт | 21 март 2020, събота / 11:00| Показвания:БГНЕС

Километрична е опашката от автомобили, бусове и камиони на изхода на София към автомагистрала “Тракия”, предаде репортер на БГНЕС.

Опашката е предизвикана от засилените мерки, които държавата въведе с цел ограничаване на разпространението на COVID-19.

Полицията проверява лични карти, както и издадени бележки от фирми за месторабота на водачите на превозни средства.

Пред БГНЕС водачи на моторни превозни средства казаха, че одобряват мерките и според тях те са адекватни.

Петър Папурков незнае дали ще бъде пуснат бусът, който трябва да изнесе мебелите от квартирата му в София, защото той идва от Пловдив. Това е поводът да дойде и на изграденото КПП на магистралата, за да попита полицаите как стоят нещата.

„Не сме от София, на квартира сме. Искаме да се приберем у дома. Не знаем как стоят нещата. Полицаите казаха, че няма проблем на излизане, но навлизане как стоят нещата и до кога ще е така, не можаха да ми отговорят“, заяви мъжът, който заради пандемията е съкратен от работа.
„Няма кой да обвинявам в случая. Работа ще намеря. Просто да се оправят нещата“, оптимист е Папурков.
На опашката със своето семейство е и Петър Георгиев, който е тръгнал на път. „Мерките са нещо необходимо, което всеки българин трябва да спазва. Българинът трябва да се научи да спазва правилата, за да продължим напред“, убеден е той.

Впечатление прави, че полицаите на изход са без предпазни маски, докато колегите им на вход са с предпазни средства. Униформените връщат обратно в София водачите, които не могат да докажат повода за пътуването си, както и не проверяват ТИР-овете. Стана ясно още, че желаещите да излязат от столицата са доста повече от тези, които искат да влязат в София. 


Обратно  

Търсене

Търси