Ще правят документален филм за Covid-19

Ще правят документален филм за Covid-19
A A+ A++ A

Руският режисьор Андрей Кончаловски планира да заснеме документален филм за ситуацията в страната заради Covid-19 под работното заглавие „Карантина по руски“, съобщи БГНЕС, цитирайки ТАСС.

„Приятели, светът се променя пред очите ни. Сигурен съм, че ще отнеме време да осъзнаем всичко, което се случва сега. Но би било непростима грешка да не се опитаме да запечатаме тези промени. Замислих документален филм-изследване, като засега съм го нарекъл „Карантина по руски“. И ви моля да станете мои съавтори“, казва режисьорът

Той кани жителите на страната да запишат кратки видеоклипове с отговори на няколко въпроса, които той постепенно ще включва, и да ги публикуват в социалните мрежи. В първите фрагменти Кончаловски моли зрителите да поразсъждават върху това как карантината в Русия се различава от карантината в други страни или да разкажат каква е „най-безумната покупка“, която са направили в настоящия период.

"И след това от нещата, които сте изпратили, ще се опитаме да направим филм, който ще съхрани общата ни памет за това време", казва Кончаловски.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"