Предимно облачно, на места ще продължи да вали

Предимно облачно, на места ще продължи да вали
Pixabay
A A+ A++ A

Днес времето над страната ще бъде предимно облачно. На места в северозападната половина от ще превалява предимно слаб сняг, а в Югоизточна България - слаб дъжд, дъжд и сняг, но валежите ще спират, най-късно вечерта в южните райони, сочи прогнозата на НИМХ.

Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен вятър от североизток.

Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 2 и 7 градуса, в крайните югозападни райони до 9-10 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март и още малко ще се повиши.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места ще превалява сняг, но с тенденция на отслабване и спиране, най-късно в Рило-Родопската област. Ще духа силен източен, по-високите и открити части – югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 6.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5-7 градуса. Температурата на морската вода е 9-10. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. В тази връзка синоптиците са обявили оранжев предупредителен код за силен вятър и вълнение за цялото крайбрежие.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »