Борисов: Не се гласи, Влади, за парите от „Тотал", отиват за пътища, училища и зали

Борисов: Не се гласи, Влади, за парите от „Тотал", отиват за пътища, училища и зали
Тези дни свършихме добра работа с Делян Добрев, заявява Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет и изрежда всички подписани документи в сферата на енергетиката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За пътища, училища и спортни зали ще бъдат похарчени парите, които влязат в държавния бюджет от инвестицията на консорциума „Тотал", ОМВ и „Репсол" за проучванията за нефт и газ в блок „Хан Аспарух".

„Не се гласи, Влади, за тези пари, защото вече съм ги приготвил къде ще отиват – за пътища, за училища и за зали. Така че, не им се усмихвай," обърнал се премиерът Бойко Борисов към зам.-министъра на финансите Владислав Горанов на правителственото заседание в сряда, става ясно от стенограмата.

„Тези дни свършихме добра работа с Делян Добрев. Подписахме предпроектното проучване за 7-ми блок за АЕЦ „Козлодуй". „Уестингхаус" го спечели. Подписахме споразумението с „Газпром" за цената на газа със стара дата от 1 април, с 11% по-ниска, което е около 115 млн. долара по-малко. Сиреч, живи пари сме спестили. И дадохме окончателното становище относно подписването ноември месец на договора за „Южен поток"," изрежда Бойко Борисов.

„Днес в 12,00 часа подписваме с консорциума на три от най-големите европейски компании - „Тотал", ОМВ и „Репсол", относно проучването и добив на нефт и газ в Черно море, където 40 милиона евро също веднага внасят в бюджета. Просто за тези няколко дни едни от най-големите компании в света в своите области," продължава министър-председателят.

По думите му, едната компания е сред най-големите в САЩ, другата е руска, а третите – европейски, съответно от Франция, Австрия и Испания - „за ужас на опонентите на ГЕРБ".

„Така че, пак ще има тежки дни към нас...," казва премиерът Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #МС #стенограма #Владислав Горанов #„Тотал" #ОМВ #Блок „Хан Аспарух" #„Уестингхаус" #АЕЦ „Козлодуй" #„Газпром" #„Южен поток"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"