Коронавирусът стигна и до Враца, заразените вече са 498

Коронавирусът стигна и до Враца, заразените вече са 498
МС
A A+ A++ A

За вчерашния ден са потвърдени 21 случая, от тях в болница са настанени 17, изследвани са над 350 души. Общо досега са доказани 498 души с коронавирус. Това каза ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от БГНЕС.

Нова област с коронавирус е Враца. В София са 8 случая, в Бургас – 2, единият е мъж на 34 години от Несебър, който се е завърнал от Банско на 1 април и една жена на 33 г. в Бургас. В Пазарджик – 2 случая – на 71 и 43 г. с двустранна пневмония и диабет. В Добрич – има бебе на 1 г., което е с ларингит и двамата родители са с доказани проби на коронавирус. Бебето е доказано с коронавирус, но е с ларингит. Във Варна има една жена на 59 г.

Мъж на 49 г. е приет в София в 16.30, интубиран е. Със сърдечна недостатъчност е починал в 21 ч. Очаква се доказателство за него, но по клинични белези е силно суспектен за коронавирус. 173 заразени са в болница, от които 20 са интензивни. В София 97 са приети, от тях 17 са интензивни, в Пловдив 14 са приетите, три са интензивни.

Съпругата на Хасан Адемов също е с коронавирус. Предстои да изследваме контактните лица на депутата Даниела Дариткова, съобщи Мутафчийски. 



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »